Waarom niet?

leven in het noorden

“Ja maar, dat is zo ver weg!” Misschien is het wel de meest gehoorde opmerking als je mensen vertelt dat je overweegt om in het Noorden te wonen en te werken. We zullen je alvast een geheimpje verklappen: Binnen een mum van tijd heb je het hele land binnen handbereik! En zo zijn er nóg veel meer dingen die het leven in Noord-Nederland zo aantrekkelijk maken. 

Wie kiest voor een baan in het onderwijs in Noord Nederland, kiest voor bouwen aan de toekomst van deze mooie provincies. Dagelijks ben je met kinderen aan de slag om ze te ontwikkelen tot talenten van en voor de regio. Dat maakt werken in het Noordelijke primaire onderwijs tot een prachtige en zinvolle carrière.

In Noord-Nederland is het natuurlijk prettig leven en wonen. Natuur en rust worden gecombineerd met het gezellige leven van steden als Groningen, Assen en Leeuwarden. Het onderwijs in de drie Noordelijke provincies biedt ook veel mogelijkheden voor enthousiaste mensen

 

Maar misschien mogen de provincies zich zelf aan je voorstellen? Kijk en geniet mee met alles dat het Noorden je te bieden heeft! 

Groningen

Groningen herbergt een van de oudste cultuurlandschappen van Europa en grenst aan een Werelderfgoed van Unesco. En dat is nog niet alles, de provincie biedt zoveel mooie en gevarieerde natuur dat een dagje Groningen bezoeken bij lange na niet genoeg is. De provincie Groningen bestaat uit zeven regio’s met elk hun eigen karakter, bezienswaardigheden en natuur. 

Fryslân

Het water, mooie vergezichten, indrukwekkende wolken en schilderachtige steden. De veelzijdige Provinsje Fryslân is absoluut een bezoek waard. Maak kennis met de inwoners, oprecht en gastvrij en ervaar waarom juist deze provincie volop in de belangstelling stond toen Leeuwarden in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa was. 

Drenthe

Drenthe is de ideale bestemming voor een dagje uit of voor een wat langere vakantie. U kunt er uren struinen door de natuur zonder dat u iemand tegen komt. Ook kunt u heerlijk genieten in één van de wellness centra of een gezellig dagje uit naar een dierentuin of museum. Er is dus voor iedereen wel wat te beleven in het veelzijdige Drenthe!

Waarom is wonen en werken in het Noorden een aanrader?

R

Meer rust en ruimte

Terwijl je in steden als Groningen, Assen of Leeuwarden tóch de drukte kunt opzoeken.

R

Minder files

Want zeg nou zelf, langer wachten dan onderweg zijn is toch niet waar je blij van wordt?

R

Lagere kosten

Een gezinswoning voor de prijs van een Amsterdamse parkeerplaats? Dat vind je nog in het Noorden!

R

Volop werkgelegenheid

Ook schoolbesturen in het Noorden zijn constant op zoek naar goede leerkrachten, samen met de vorige punten een absolute win-win!

Ontdek jouw mogelijkheden voor een opleiding tot leerkracht in het basisonderwijs!

Heb je vragen?
Stel ze gerust! 

Wil jij graag meer weten over werken in het onderwijs? Of heb je andere vragen? Stel ze gerust via dit contactformulier. We gaan natuurlijk voorzichtig met je gegevens om!

6 + 7 =