“Jongens en meiden, kom voor de klas!”
– Mylène Hemmes

Mylène Hemmes (51) is duidelijk erg tevreden over haar keuze voor het basisonderwijs. “Jongens en meiden, kom in het basisonderwijs werken!”, dat is haar gepassioneerde oproep. In een enthousiast gesprek vertelt ze graag waarom ze zo gelukkig is in haar werk als leerkracht van groep 8 op Het Octaaf in Assen.

Maar hoe komt iemand er nu toe om iets totaal anders te doen dan waarvoor ze is opgeleid? Mylène is typisch iemand wiens carrière niet in één baan te vatten is. Ze vertelt: “Ik heb meerdere banen gehad, als laatste was ik als boekhouder actief. Ja, dat is even wat anders dan voor de klas staan, hè? Ik ben iemand die echt afwisseling nodig heeft, en zo’n baan heb ik eindelijk gevonden. Voorheen had ik altijd wel de kriebels om iets anders te gaan doen, nu totaal niet meer.”

Mylène Hemmes

Mylène  is leerkracht van groep 8 van Het Octaaf in Assen.

Wil jij ook meer weten over een carrière voor de klas? Kijk dan snel wat je mogelijkheden zijn!

“Ik zou me graag ontwikkelen in de richting van kindcoach. Ik denk dat je nog meer uit kinderen kunt halen als je een mentor voor ze kunt zijn.”

Het traject om leerkracht te worden is voor Mylène niet helemaal vanzelf gegaan. “8 jaar geleden stond ik voor de keuze om de verkorte Pabo in Assen te volgen. Dit ben ik gaan doen, maar het waren twee intensieve jaren. Toch heb ik er geen moment spijt van gehad, mijn gezin heeft ook altijd achter mijn keuze gestaan. Het betekent natuurlijk best veel als je een baan opgeeft om een opleiding te volgen, daar heb je gewoon steun bij nodig”.

Mylène vervolgt: “Het basisonderwijs trok me meer aan dan het voortgezet onderwijs. Daar ben je toch meer bezig om één vak te geven. Nu geef ik het ene moment aardrijkskunde en het andere moment Nederlands. Om daarna in het Engels weer verder te gaan. Dát is de afwisseling die ik zoek.”

Dat maakt het werken met groep 8 voor Mylène ook uitdagend. “In die groep komt al het werk van collega’s samen. We stomen ze klaar voor het voortgezet onderwijs, ik probeer ze dan ook zo zelfstandig mogelijk te maken. Daar past soms ook discussie tussen mij en mijn leerlingen bij, graag zelfs!”

Ambities heeft Mylène nog volop, maar wel bínnen het onderwijs. “Ik zou me graag ontwikkelen in de richting van kindcoach. Ik denk dat je nog meer uit kinderen kunt halen als je een mentor voor ze kunt zijn. Met alle landelijke aandacht voor passend onderwijs, hoogbegaafdheid en onderzoekend leren zie ik daar nog volop uitdaging.”

“Ik heb gemerkt dat er geen afwisselender beroep bestaat!”

Ook internationalisering past prima binnen haar ambities. Daarom ziet ze een verdieping richting de Engelse taal ook erg zitten. Mylène: “Ik heb in uitwisselingen gezien hoe belangrijk het is om kinderen kennis te laten met een wereld die groter is dan de eigen regio. En hierin is Engels gewoon erg belangrijk”. 

Voor Mylène is haar switch naar het basisonderwijs echt een goede stap geweest. Zij wil iedereen die een andere carrière overweegt het volgende meegeven: “Kom in het basisonderwijs! Ik heb gemerkt dat er geen afwisselender beroep bestaat!”
Waarvan akte!

Heb je vragen?
Stel ze gerust! 

Wil jij graag meer weten over werken in het onderwijs? Of heb je andere vragen? Stel ze gerust via dit contactformulier. We gaan natuurlijk voorzichtig met je gegevens om!

2 + 3 =