Een sfeer creëren met vrijheid binnen grenzen, zodat kinderen zich kunnen ontwikkelen tot “mensen zonder vrees”

Wij voelen ook verantwoordelijkheid voor het gehele onderwijs. Daarom geven we studenten altijd al zoveel mogelijk de gelegenheid om het vak in de praktijk te leren.

Als daltonschool gaan we ervan uit dat een kind in staat is verantwoordelijkheid te dragen voor zichzelf en voor zijn omgeving. Dat wordt bereikt als ouders en leerkrachten het kind de gelegenheid geven om zich te ontwikkelen tot een vrijdenkende en verantwoordelijke volwassene.

Op Het Valkhof willen we ieder kind zoveel mogelijk leren. Daarbij wordt niet alleen gedacht aan het vergroten van kennis. Een kind moet op school leren èn leven. Er moet een evenwicht zijn tussen aan de ene kant intellectuele groei en aan de andere kant persoonlijke en sociale groei.

We zien ook wel eens mensen die er te laat achter komen dat het basisonderwijs toch niet ‘hun vak’ is. Een goede oriëntatie vooraf, met eerlijke informatie, blijkt dus belangrijk en dat geldt vooral voor mensen die al in een ander beroep werkzaam zijn.

Een gesprek met de stagecoördinator of de directeur, een rondleiding of bijvoorbeeld een dagje meedraaien hoort altijd tot de mogelijkheden. Dit hangt ook af van de specifieke vraag of twijfel die leeft bij degene die informatie wil

 

 

Neem gerust contact op met deze school. Neem een kijkje in de groep en ga in gesprek met leerkrachten. Zo krijg je een goed beeld van de dagelijkse praktijk en kun je zien of werken in het basisonderwijs echt iets voor jou is.

Contactpersoon

Coos Boerma
directeur
dalton@hetvalkhof.nl
050-5017300

Hilde Gruppen
stagecoördinator
hildegruppen@hetvalkhof.nl
050-5017300

“Een goede oriëntatie vooraf, met eerlijke informatie, blijkt dus belangrijk en dat geldt vooral voor mensen die al in een ander beroep werkzaam zijn.”