‘Bij CKC Het Kompas zijn we meer dan richtinggevend’

– Martien de Pauw, adjunct-directeur

“Het lerarentekort vraagt van alle betrokkenen inspanningen. Op Het Kompas willen en kunnen we mensen enthousiasmeren, stimuleren en begeleiden op weg naar het leraarschap. We hebben goede contacten met de opleiding, zijn flexibel, ontwikkelingsgericht en staan open voor inbreng van studenten. Als wij een steentje bij kunnen dragen aan het terugdringen van het lerarentekort, dan zijn we daartoe van harte bereid.”

Mensen die erover nadenken of het onderwijs iets voor hen zou kunnen zijn: jullie zijn welkom om een aantal dagdelen mee te draaien bij ons op school. Je loopt een dag met een leerkracht mee, kan bij de verschillende leeftijdsgroepen de sfeer proeven, kan na schooltijd zien wat het beroep van leerkracht, naast lesgeven, verder nog inhoudt. Heeft de kennismaking doen besluiten om het onderwijs in te gaan? Dan maak je een goeie keuze; het is het mooiste werk van Nederland en je bent zeker van een baan! Wanneer je de opleiding tot leraar basisonderwijs doet, ben je de meeste tijd bij ons op school. Je leert op onze multiculturele school in het centrum van Assen het lesgeven in de praktijk.

Je wordt per periode gekoppeld aan een groep en aan een mentor. Je voert o.a. je opdrachten uit en mede op basis van de feedback van je mentor verbeter je je stap voor stap. Op onze school zijn meerdere studenten. Samen leren jullie in een intervisiegroep. Je mag meedraaien met alle activiteiten (denk aan techniekdagen, vergaderingen, gesprekken).

Neem gerust contact op met deze school. Neem een kijkje in de groep en ga in gesprek met leerkrachten. Zo krijg je een goed beeld van de dagelijkse praktijk en kun je zien of werken in het basisonderwijs echt iets voor jou is.

Contactpersoon
Martien de Pauw 0592-354234 m.depauw@ckcdrenthe.nl

“Als wij een steentje bij kunnen dragen aan het terugdringen van het lerarentekort, dan zijn we daartoe van harte bereid.”