‘Een veilig leer- en leefklimaat is de basis voor de ontwikkeling van onze leerlingen’

– Petra van de Pauvort, directeur

“We vinden het van belang een veilig leer- en leefklimaat te bieden; dit is de basis voor de ontwikkeling van onze leerlingen. Voor ons betekent dit: vertrouwen, betrokkenheid, structuur, zelfstandigheid en plezier.Wij denken in mogelijkheden. Voor ons betekent dit: rekening houden met verschillen, altijd weer opnieuw kunnen beginnen, vooruit denken, talenten benutten, intrinsieke motivatie en positief zijn. Wij gaan ervan uit dat we samen sterk zijn. Voor ons betekent dit: coöperatief werken, groep doorbrekend werken, professionaliteit. De basis hiervoor is de driehoek team/leerkracht-leerling-ouders.”

We vinden het belangrijk om ambassadeurschool te zijn voor het zij-instroomtraject omdat wij onderwijs geven een fantastisch vak vinden. Met dit beroep verdien je niet alleen je salaris, maar werk je mee aan onze samenleving en kun je voor kinderen en ouders een cruciale rol hebben. Werken in het onderwijs is uitdagend, afwisselend, soms moeilijk, maar altijd speciaal.

Wanneer je geïnteresseerd bent kun je bij ons op school een keer komen kijken. Leerkrachten bij ons op school vertellen graag over hun werk en je kunt bij iedereen terecht met vragen. Wij hebben zowel academisch geschoolde leerkrachten als HBO geschoolde leerkrachten. Ook onderwijsassistenten zijn van harte welkom.

Geïnteresseerde mensen kunnen in de les kijken en meemaken hoe een dag in het onderwijs in elkaar zit en wat er bij komt kijken. verder kun je kijken tijdens:

Onze talentmiddagen, waarop vakleerkrachten les geven (muziek, filosofie, kunst, computational thinking, gymnastiek)

Een les Engels; we geven Engels van groep 1 t/m 8

Onderwijs aan jonge kinderen, waarbij spelend leren centraal staat.

De les en hoe wij om gaan met eigenaarschap in leren; hoe we kinderen leren eigenaar te worden van hun eigen leerproces

Hoe wij de zorg hebben ingericht

De dagindeling van een van onze onderwijsassistenten.

Ons onderwijsaanbod voor hoog getalenteerde leerlingen

Lessen binnen ons internationaliseringsproject

Verder kun je bij ons zien hoe belangrijk en leuk het is om binnen een professioneel en gezellig team te werken. Je hoort hoe leerkrachten eigenaar zijn van hun werk , maar ook hoe ze betrokken zijn bij de inrichting van het onderwijs bij ons op school.

 

Neem gerust contact op met deze school. Neem een kijkje in de groep en ga in gesprek met leerkrachten. Zo krijg je een goed beeld van de dagelijkse praktijk en kun je zien of werken in het basisonderwijs echt iets voor jou is.

Contactpersoon
Petra van der Pauvort
050-2053399

“Met dit beroep verdien je niet alleen je salaris, maar werk je mee aan onze samenleving en kun je voor kinderen en ouders een cruciale rol hebben”