‘Samen groeien
naar morgen’

– Christa Bentum, directeur CBS De Lichtboei

“Door zij-instromers te laten zien hoe fantastisch het is om les te geven aan basisschoolleerlingen kunnen wij bijdragen dat meer mensen kiezen voor een baan in het onderwijs. Wij kunnen ze vertellen en laten zien vanuit eigen ervaring hoe leuk het is om in het onderwijs te werken. ”

“Een baan als leraar bestaat zeker niet alleen uit het geven van lessen.  Het is een heel afwisselende baan. Door dit te laten zien, kunnen we mensen motiveren om in het onderwijs te komen werken en zo het tekort aan leerkrachten binnen het onderwijs aanpakken.

De mensen die serieus van plan zijn om als zij-instromer in het onderwijs willen gaan werken kunnen bij ons, naast hun studie, ervaring opdoen, door mee te draaien in een groep. We stemmen de begeleiding samen af, voeren regelmatig begeleidings-gesprekken en geven inhoudelijke ondersteuning.

Een gemotiveerd team staat klaar om gemotiveerde mensen te laten kijken in hun groep. Ze kunnen een dag (of meer)  meedraaien in de groepen om te zien hoe zo’n dag verloopt, en wat er allemaal gedaan wordt.

Daarnaast zullen de leerkrachten vertellen wat er allemaal komt kijken bij een gestructureerde groepsorganisatie en waarom goed samenwerken binnen een team zo belangrijk is.

Christa Bentum, CBS De Lichtboei

Neem gerust contact op met deze school. Neem een kijkje in de groep en ga in gesprek met leerkrachten. Zo krijg je een goed beeld van de dagelijkse praktijk en kun je zien of werken in het basisonderwijs echt iets voor jou is.

Contactpersoon

Christa Bentum
0597-551448
christabentum@vcomog.nl

“Een gemotiveerd team staat klaar om gemotiveerde mensen te laten kijken in hun groep”